Spray tanning behandeling

Wat is Spray tanning

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof  op de huid verneveld. DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbiet en suikerriet.
Dit veroorzaakt een reactie, een natuurlijke verkleuring van de huid zonder enig risico. Ieder huidtype is hiervoor geschikt. Bij eczeem psoriasis en operatie- of snijwonden wordt een behandeling afgeraden  i.v.m. overgevoeligheid van de huid. 
Verder bevat de tanningvloeistof Aloë Vera, Vitamine A en E, Retinol, Palmolie en Vitamine B5. Behandeling vindt plaats in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in de salon, of in een spray tanning tent, die op lokatie wordt gebruikt. 


Voor de tanning:

Losse Kleding: Draag altijd losse donkere kleding als je een behandeling ondergaat. Na een wasbeurt is je kleding weer schoon. Voor een streeploos resultaat is het  aan te raden ondergoed aan te houden tijdens de behandeling.

Scrubben:
Scrub de huid de avond van tevoren goed, extra aandacht voor ellebogen, knieën, enkels en gebieden waar de huid droog is. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de behandeling. Dit geeft namelijk hetzelfde effect als scrubben van de huid.

Make-up/Parfum:
Verwijder alle huidmake-up voordat de Spray Tan wordt aangebracht op de huid. Lichte oogmake-up zoals oogpotlood en mascara mag wel.

Crème of lotion:
Het gebruik van bodylotion, (nacht)crème en parfum wordt absoluut afgeraden op de dag van de behandeling.

Na de tanning:

Douchen en/of baden: Wacht even met het nemen van een bad of douche. De tanning lotion (DHA) krijgt zo de gelegenheid om goed in de huid te trekken. Minimaal 8 uur na de behandeling mag je weer douchen. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar zijn, schrik dan niet, dit is louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint. Gebruik een milde douchegel, bijvoorbeeld Whitetobrown Body Wash, die je huid reinigt zonder dat je tanning eraf gewassen wordt. Het gebruik van een eigen doucheproduct zoals Nivea of Dove wordt afgeraden.dit zal de tanning sneller doen vervagen. Gebruik in plaats daarvan een PH Neutraal doucheproduct.

Reinig je lichaam tijdens het wassen (zolang de tanning nog mooi "zit") met een vlakke hand. Het gebruik van een washand of schuimspons wordt afgeraden omdat dit een scrub effect geeft.


Na het douchen en/of baden: Zolang de tanning nog mooi "zit" is het sterk aan te bevelen je lichaam droog te deppen in plaats van de wrijven.

Transpiratie: Intensief sporten waarbij je veel transpireert wordt afgeraden één dag na een Spray Tan behandeling.


Sieraden: Alle sieraden van (Edel) metaal pas weer dragen als de tanning goed droog is,  anders kunnen er strepen op je huid ontstaan.


Slecht weer: Bij een afspraak op locatie adviseren wij een paraplu bij je te hebben als het een regenachtige dag is.


Crème: Om de bruine teint langer te behouden is het goed om dagelijks je huid te hydrateren met een vochtinbrengende bodylotion. Zoals bijvoorbeeld met een Vita Liberata Warm Silken Sun Tan Extender of Whitetobrown Extend.

Contact