MEEST GESTELDE VRAGEN OVER SPRAY TANNING


Hoe gaat een Spray Tan behandeling precies?

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz en Kelly Osbourne zijn bekende 'tanning-addicts'.

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. 

Is Spray Tanning kankerverwekkend of schadelijk? 

Nee, absoluut niet. De werkzame stof DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. DHA is een niet-giftige, natuurlijke stof. Sunless tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de amerikaanse Huidkanker Organisatie, de Amerikaanse Dermatologische Academie, de Amerikaanse Kanker Vereniging, en de Amerikaanse Medische Vereniging.

Is Spray Tanning voor iedereen geschikt?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je huisarts op voordat je een spray tan boekt! Lees ook de paragraaf 'Belangrijk'

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een Spray Tan behandeling?

De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je de huid goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruik van een vochtinbrengende crème. Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel. Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over de huid 'schuurt'. Uiteraard verkoopt Spray Tan 4 You alle producten van White to Brown en Vita Liberata die het bronzing- effect verlengen.

Kan ik na het gebruik van Spray Tanning in de zon?

Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een Spray Tan boeken?

Voor het beste resultaat is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan te plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk.  

Kan ik zwemmen of naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een Spray Tan boek en na hoeveel dagen kan ik weer een Spray Tan behandeling ondergaan? 

Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.  

Ik wil wel een natuurlijk effect, kan dat?

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken! Er zijn verschillende vloestoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel 'sun kissed' effect wil, kan dat ook. Voor iemand met rood haar en sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. 

Waarom word ik bruiner van spray tanning, dan van zelfbruinende producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%. 

Ik ben zwanger. Is Spray Tanning veilig voor mij?

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.


                                        Heb je een andere vraag?
                                                mail ons gerust